Meniu Închide

De ce e eficient masajul cu ventuze silicon contra celulitei

Ventuze silicon anticelulitice

Celulita este o afectiune intalnita la 80-90% din femeile adulte, fiind din pacate una dintre cauzele principale de scadere a increderii de sine. Celulita are drept cauze principale circulatia defectuoasa a sangelui, retentia de fluide si ineficienta sistemului de drenaj limfatic. Afectiunea consta mai exact in aparitia de mai multe celule de grasime care se stabilesc intre piele si muschi si creeaza efectul de coaja de portocala.

Studii recente au aratat o legatura directa intre eficienta sistemului limfatic si atenuarea celulitei. Una dintre cele mai eficiente metode pentru stimularea sistemului limfatic este masajul cu ventuze silicon.

Ventuze silicon anticelulitice

Masajul cu ventuze silicon contra celulitei functioneaza pe baza suctiunii. Atunci cand ventuzele sunt aplicate pe piele acestea aplica o presiune inversa fata de cea din cazul masajului clasic. Aceasta tehnica stimuleaza circulatia sangelui, astfel incat toxinele sa se deplaseze eficient in sistemul de drenaj si sa fie eliminate. Un beneficiu extins este acela ca masajul cu ventuze ajuta la regenerarea legaturilor dintre muschi si piele, astfel incat sa existe mai putine sanse pentru dezvoltarea celulitei.

Dintre metodele de aplicare de masaj anticelulitic cu ventuze silicon, cele mai populare sunt masajul uscat si cel prin alunecare.

Masajul uscat consta in aplicarea ventuzelor pe piele, aplicarea presiunii dorite pentru suctiune si lasarea pentru actiune timp de cateva minute. Ventuzele din silicon de diferite marimi permit aplicarea pe zone precum coapsele, bratele, fesele sau abdomenul.

Masajul prin alunecare consta in aplicarea ventuzelor din silicon pe piele, urmata de plimbarea acestora prin alunecare pe o suprafata mai mare. Ventuzele nu parasesc suprafata pielii, aplicand presiune pe zone extinse. Pentru un masaj prin alunecare mai eficient se recomanda aplicarea unui ulei de masaj. Acesta va facilita o alunecare usoara si de durata.

Indiferent de metoda de masaj folosita, ventuzele vor relaxa muschii si tesuturile si vor determina eliminarea grasimilor si toxinelor.

Ventuzele din silicon sunt cele mai eficiente pentru masajul anticelulitic, acestea fiind usor de controlat si de aplicat, chiar si pe cont propriu. Folosite cu grija fata de reactiile pielii (reactiile la diverse niveluri de presiune si timpul in care aceasta este aplicata) , ventuzele din silicon pentru celulita ofera o solutie foarte eficienta pentru combaterea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *